2020-06-29 07:48:19• hírek • Blikk.hu

Tomán Szabina a vérét adja, hogy segíthessen

Tomán Szabina, a Cápák között című üzleti showműsor egyik befektetője úgy véli: a segítség a járvány után is fontos, ezért vállalta, hogy vérplazmaadó lesz.

"Most mindenki ott segít, ahol tud. A plazmaadások száma azonban a koronavírus miatti korlátozások miatt jelentősen visszaesett, így örömmel csatlakoztam a Tedd meg most! felhíváshoz. A vérplazmából életmentő, mással nem helyettesíthető gyógyszerek készülnek" – mondta Szabina. "Azt tudtam, hogy a plazmaadás biztonságos, az adatfelvételt, és a mindenre kiterjedő orvosi vizsgálatot követően még egy vérvétel is megelőzi, ezután dől csak el, hogy lehetek-e plazmaadó."
 

Mielőtt elment volna kétéves kislánya, Szofi is „megvizsgálta”, ő mindent rendben talált, úgyhogy nem izgult az eredmények miatt.
 

"Az állapotfelmérést követi a vérvétel, annak alapján érkezik azonnal az eredmény. Alaposan kifaggatnak arról is, mennyire vagyok fáradt, mit ettem korábban és mikor. Ennek alapján döntöttünk végül úgy a doktornővel, hogy két hét múlva térek csak vissza a központba, és akkor válok valóban donorrá. Addig a vaspótlásra kell helyeznem a hangsúlyt, mert egy picit vérszegény vagyok. Ezt Szofi nyilván nem láthatta, nem vetem az én kis háziorvosnőm szemére. A következő két hétben sok céklát, májat és bogyós gyümölcsöt eszünk majd."


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: